Sök
SHL

HV71 värvar dubbelt

Nilson och Rakhshani klara

HV71 slog på stort på tisdagskvällen och presenterade två nyförvärv. NHL-meriterade duon Marcus Nilson och Rhett Rakhshani.
– Rhett är ung och utvecklingsbar som visat prov på att vara en vass avslutare, säger sportchefen Fredrik Stillman om den minst namnkunnige av spelarna.

Marcus Nilson och Rhett Rakhshani spelar i HV71 nästa säsong. Duon presenterades som nytillskott på tisdagskvällen.

– I ”Mackan” får vi både rutin och spets på samma gång. Med sin erfarenhet kommer han betyda mycket, både på isen och i omklädningsrummet, säger sportchefen Fredrik Stillman i ett pressmeddelande om nyförvärvet som så sent som för två veckor sedan valde Modo och senare lämnade klubben.

34-årige Nilson sköt 32 poäng på 51 matcher i Elitserien för Djurgården ifjol.

24-årige Rakhshani kommer närmast från New York Islanders organisation, där han spelat sju NHL-matcher under sina två säsonger i klubben.

I AHL-hockeyn sköt han 49 poäng (20+29) på 49 matcher för Bridgeport den gångna säsongen och var en av ligans bästa i plus/minus-väg med +25.
Säsongen innan gjorde han 62 poäng (24+38) på 66 matcher under sin första säsong som proffs.

Innan han skrev på för Islanders spelade han för Denvers universitetslag i fyra säsonger. Han har även spelat både U18-VM och U20-VM för USA och vann guld den yngre JVM-varianten 2006 i Ängelholm där han var lagets näst bästa målskytt bakom Patrick Kane.

– En skridskostark och teknisk spelare som gjort bra ifrån sig i Islanders organisation utan att fått en ordentlig chans i NHL. Rhett är ung och utvecklingsbar som visat prov på att vara en vass avslutare. Han är hungrig och har som ambition att återvända till NHL nästa säsong, säger Fredrik Stillman.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: