Sök
OHL

Oscar Dansk klar för OHL-spel

Ansluter till Erie Otters

Han draftades av klubben för två månader sedan. Först i dag blev det klart att Oscar Dansk kommer att spela för Erie Otters i den kanadensiska juniorligan OHL.
– Vi är stolta över att ha honom i vår organisation, säger general managern Sherry Bassin i ett pressmeddelande.

Det var en händelserik sommar för den svenska målvaktstalangen Oscar Dansk. Först beslutade han sig för att lämna Brynäs för att spela juniorhockey i Kanada. Sedan draftades han som första spelare i andra rundan av NHL-draften av Columbus Blue Jackets varpå han bara några dagar senare plockades av Erie Otters i de kanadensiska juniorlagens importdraft.

Efter två månaders tystnad blev det i dag klart att den 18-årige stockholmaren väljer att företräda Erie under kommande säsong.
– Det är spännande för Erie Otters att komma överens med en av de bästa juniormålvakterna i världen. Han verkar vara den typen av målvakt som spelare gillar att han bakom sig och är väldigt skicklig, säger Otters general manager Sherry Bassin i ett pressmeddelande.

Har spelat i Nordamerika tidigare
– Oscar framstår som en väldigt tävlingsinriktad målvakt och jag har fått berättat för mig att han har mycket karaktär, något som driver honom att bli så bra som han kan bli. Vi är naturligtvis stolta att ha honom i vår organisation.

18-åringen har två raka säsonger bakom sig i Brynäs juniorverksamhet, dit han kom efter tre års high school-hockey på Shattuck St. Mary’s välrenommerade hockeyprogram i Minnesota. Förra säsongen gjorde Dansk 28 matcher för Brynäs J20-lag och hade en räddningskvot på 91 procent. Han representerade även Småkronorna i U18-VM och stoppade 93,7 procent av skotten på vägen mot silvret.

Erie Otters var under fjolåret OHL:s sämsta lag. Klubben lyckades bara vinna tio matcher av 68 möjliga och plockade totalt 26 poäng, 20 färre än nästjumbon Kingston Frontenacs.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: