Sök
Hockeyettan

NHL-keeper klar för spel i ettan

Enroth förstärker Huddinge i två matcher

Nu ansluter ännu en NHL-spelare till ett division 1-lag. Målvakten Jhonas Enroth är klar för två matcher med Huddinge i division 1 D.
– Papperna håller på att fixas, men ska enligt förbundet hinna lösas, säger klubbens sportchef Per Lundström till hockeysverige.se.

Division 1 får ännu en NHL-spelare i Jonathan Ericssons fotspår. Nu är det Buffalo Sabres målvakt Jhonas Enroth som kliver in i moderklubben Huddinges kasse.
– Vi är överrens med Jhonas och agenter om att han ska spela nästa onsdag och söndag, alltså den 31/10 och 4/11, säger Huddinges sportchef Per Lundström till hockeysverige.se.
– Papperna håller på att fixas, men ska enligt förbundet hinna lösas.

Enroth kommer att spela hemmamatcherna mot Vallentuna och Nacka. I den senare matchen får han därmed chansen att möta sin lillebror Mattias Enroth, som nyligen lämnade Falu IF för spel i Nacka efter att ha fått ett jobb i Stockholmsregionen.

Jhonas Enroth, 24, spelade 26 matcher för Buffalo Sabres förra säsongen. Han var därefter andrekeeper bakom Viktor Fasth i den svenska VM-truppen. Senast han spelade i Huddinge var under förra NHL-lockouten 2004/05. Då var han bara 17 år. Därefter gjorde han tre säsonger i Södertälje innan flyttlasset gick vidare till Nordamerika.

Text: Ronnie Rönnkvist

Den här artikeln handlar om: