Sök
SHL

Lämnar Modo för KHK

Nyström lånas ut till jumbon

Karlskrona fortsätter att låna in elitseriespelare för att försöka klättra ur Hockeyallsvenskans bottenträsk. Nu kan hockeysverige.se avslöja att Modos forward Erik Nyström är klar för klubben och att han blir kvar där under resten av säsongen.

Erik Nyström spelade 19 matcher för Modo i elitserien förra säsongen och fick lovord av juniorlandslagets förbundskapten Roger Rönnberg för sitt spel i den blågula tröjan.

Den här säsongen har den 19-årige stockholmaren emellertid haft det tyngre. Inte en enda elitseriematch har det blivit, utan enbart spel i J20-laget. Nu får han emellertid chansen att spela seniorhockey igen.

Femma i poängligan
Enligt vad hockeysverige.se erfar kommer Nyström att lånas ut till den allsvenska jumbon Karlskrona. Han kommer att finnas på isen när KHK möter Karlskoga på hemmais i morgon och stannar i klubben under resten av säsongen.

Modoforwarden blir den senaste i raden av spelare att förstärka KHK. Tidigare har klubben lånat in Rögletrion Nils Bergström, Andrée Brendheden och Tobias Törnkvist.

Erik Nyström svarade för två assist på 19 elitseriematcher med Modo i fjol. Han har gjort 24 poäng (8+16) på 22 matcher i J20 SuperElit Norra och ligger med den noteringen femma i poängligan.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: