Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg
SHL

Nästa backbakslag för HV71

Fantenberg tvingas operera tummen

Jesper Williamsson fick nyligen beskedet att han missar resten av säsongen. Idag fick succébacken Oscar Fantenberg beskedet att han måste operera om sin skadade tumme.
– Tummen har inte läkt som den ska och vi kommer operera Oscar på måndag. Han riskerar att missa resten av säsongen, säger HV-läkaren Jonas Franke.

I slutet av november skadade Oscar Fantenberg tummen på träning och tvingades gipsa handen.

Han blev då bli borta sex veckor och gjorde comeback förra veckan men hann bara spela två matcher innan nästa bakslag kom för succébacken, som skjutit 14 poäng (3+11) på 28 matcher i Elitserien i under säsongen och hunnit landslagsdebutera.

Han tvingas till operation som i värsta fall stoppar spel resten av säsongen.

– Oscar har haft fortsatta besvär med den tumskada han ådrog sig i november. Tummen har inte läkt som den ska och vi kommer operera Oscar på måndag. Han riskerar att missa resten av säsongen, säger HV-läkaren Jonas Franke till klubbens hemsida.

HV71 fick förra veckan Jesper Williamsson nyckelbensskadad och blir borta resten av säsongen.

Nu går HV71, som tidigare varit så breda på backsidan att man kunnat ställa över både David Petrasek och Mikko Luoma, tvingas nu gå på backjakt innan transferfönstret stänger om två veckor.

– Vi ser över marknaden för att se om vi kan hitta någon som kan tillföra laget något, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: