Sök
SHL

Sen elitseriedebutant kvar i Luleå

Niklas Fogström förlänger kontraktet

Han elitseriedebuterade vid 30 års ålder och gjorde det riktigt bra. Nu väljer Luleå att förlänga kontraktet med tvåvägscentern Niklas Fogström.

Efter 268 allsvenska matcher med Nyköping och Mora fick Niklas Fogström slutligen chansen i elitserien inför den här säsongen. Han skrev ett ettårskontrakt med Luleå och svarade för 23 poäng (10+13) på 52 matcher och hade bäst plus- och minusstatistik av lagets forwards med sina +19.

På onsdagen meddelade Luleå att det blir en fortsättning för Fogström i klubben. Det nya kontraktet löper över de två kommande säsongerna.

Niklas Fogström är fostrad i finska Sport från Vasa. Han spelade för moderklubben till och med säsongen 2004/05 då han flyttade till Tingsryd som då hörde hemma i division 1. Sedan dess har han, vid sidan av en kort sejour i finska Lukko Rauma, spelat sin hockey på svensk mark.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: