Sök
SHL

Finsk mästare klar för Brynäs

Brodin flyttar till Gävle

Tidigare i veckan blev han finsk mästare med Ässät. Nu fortsätter den tidigare djurgårdsforwarden Daniel Brodin karriären i Brynäs.
– En energispelare som använder sin skridskoåkning och kropp för att forechecka, säger sportchefen Michael Sundlöv.

I tisdags vann Daniel Brodin finskt guld med Ässät efter finalseger med 4-2 i matcher mot Tappara. Ett par dagar senare går Brynäs ut med pressmeddelandet som förkunnar att de har värvat den 23-årige forwarden.
– Vi är väldigt glada över att vi får en nybliven finsk mästare till Brynäs IF. Vi har tidigare försökt att få Daniel att komma till oss, men det är först nu som allt har fallit på plats, säger Micke Sundlöv, sportchef i Brynäs.

Sundlöv hoppas att Brodin ska bli en spelare som ger energi med sitt slit och samtidigt producerar en del framåt.

SM-silver och JVM-brons
– Daniel är en energispelare som använder sin skridskoåkning och kropp för att forechecka och sätta stopp för motståndarna. Han har under den gångna säsongen visat att han har fina offensiva kvalitéer som vi tillsammans ska utveckla vidare.

Brodin hade en tung säsong med Djurgården i elitserien i fjol. Han sköt bara två mål och hade sju poäng på 46 matcher i grundserien innan Djurgården degraderades efter en svag kvalserie. Den här säsongen har det gått desto bättre. I grundserien sköt han tio mål och hade 18 poäng för Ässät. I slutspelet bidrog han med ytterligare sex mål och åtta poäng på 16 matcher under vägen fram till guldet.

Daniel Brodin har totalt spelat 128 elitseriematcher med Djurgården tidigare. På meritlistan finns en JVM-brons från 2010 och ett SM-silver med Djurgården samma säsong.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: