Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg
HockeyAllsvenskan

Trotjänaren tvingas ge upp

Skadorna stoppar ”Fimpen”

Djurgården förlorar ännu en profilstark spelare inför nästa säsong. På måndagen kom det officiella beskedet att veteranen Christian ”Fimpen” Eklund tvingas sluta efter att ha spelat 455 seriematcher för klubben.
– Jag hade kanske kunnat spela men det hade varit riskfyllt, säger Eklund som har dragits med nackproblem.

Han följde med Djurgården ned i Hockeyallsvenskan, men hämmades av en nackskada. Nu står det klart att samma nackskada förhindrar Christian Eklund från att fortsätta sin hockeykarriär.

35 år gammal har han spelat sin sista match för Djurgården.
– Jag fick beskedet för två dagar sen och även om jag kanske hade kunnat spela vidare säger kroppen stopp. Då får man lyssna på den, i alla fall på den här nivån. Jag vill inte spela för Djurgården om jag inte kan spela på max, säger han i en intervju med difhockey.se.

”Kom till Djurgården som 10-åring”
”Fimpen” fostrades i Djurgården och A-lagsdebuterade för klubben under säsongen 2001/02 efter att ha representerat andra klubbar i division 1 och allsvenskan. Totalt spelade han 429 elitseriematcher för klubben och ytterligare 26 i allsvenskan.
– Djurgården har betytt allt för mig, både som spelare och människa. Jag kom till Djurgården som 10-åring och hade K-G Stoppel från början. Allt jag lärt mig har jag lärt mig i Djurgården. Varje gång jag fått kliva in på isen i djurgårdströjan har jag varit jättestolt, säger Christian Eklund.
– Jag trodde aldrig att jag skulle spela så här många matcher i Djurgården när jag började spela. För mig var det hela tiden en dröm och jag kan stolt säga att jag har spelat för laget som jag hejar på.

Utöver spel i Djurgården har Eklund hunnit med stopp i Haninge, Huddinge, Sunne, Oskarshamn, Tingsryd och tyska Augsburger Panther. På meritlistan finns ett SM-silver från 2010.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: