Sök
SHL

Målkungen lämnar Luleå

Flyttar hem till Finland

Med sina 15 mål var Joonas Vihko Luleås målkung i ligaspelet den gångna säsongen. Men trots kontrakt över nästa säsong lämnar han nu klubben. Han bryter kontraktet av familjeskäl.

Joonas Vihko lämnar Luleå efter tre säsonger, trots att han har ett år kvar på kontraktet.

Det är av sociala skäl han tvingas lämna klubben.

– Anledningen till att jag bett Luleå Hockey om möjligheten att avsluta mitt kontrakt med dem är för att min fru behöver flytta tillbaka till Finland för att kunna behålla det jobb som hon varit tjänstledig från, säger Vihko till Luleås hemsida.

Den 32-årige anfallaren hade sin målmässigt bästa säsong av de tre säsonger han gjort i Elitserien och var Luleås målbästa spelare under den gångna säsongen med 15 mål på 49 matcher i Elitserien.

– Jag har trivts jättebra i Luleå under mina tre säsonger här och förlängde kontraktet för att vi hade chansen att nå framgång tillsammans – vilket vi även gjorde med SM-final och seger i European Trophy den förra säsongen, säger Vihko vidare.

Totalt svarade Vihko för 63 poäng (31+32) på 153 matcher i Elitserien. I Finland har han tidigare spelat för IFK Helsingfors, Saipa och HPK. I den senare klubben sköt han 25 mål senaste säsongen han gjorde i hemlandet.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: