Sök
SHL

Tim Heed klar för mästarna

”Hedrande och inspirerande”

Han platsade inte i Växjö, utan lånades ut till Västerås. Nu får Tim Heed en ny chans i elitserien – med svenska mästarna Skellefteå.
– Hedrande och inspirerande att få intresse från en så pass bra förening och klubb, säger Heed.

Powerplayspecialisten Tim Heed gick inför den gångna säsongen från Malmö till Växjö i elitserien. det blev emellertid bara tio matcher i den nya klubben i innan Heed hamnade utanför truppen och sedermera lånades ut till allsvenska Västerås, där han blev kvar resten av säsongen.

Nu gör han comeback i elitserien med Skellefteå. De svenska mästarna har tecknat ett tvåårskontrakt med Heed.
– Tim är en bra kille och en skicklig back som ser spelet bra, han passar in i våran spelstil, kommenterar general managern Lars Johansson.

”Inte mycket att fundera över”
22-åringen, som var poänglös i Växjö, gjorde fem mål och totalt 13 poäng på 33 matcher i allsvenskan och hade ytterligare två assist på åtta kvalseriematcher. Han är glad över att få chansen av en toppklubb.
– Jag kände direkt att det var hedrande och inspirerande att få intresse från en så pass bra förening och klubb. Det var inte mycket att fundera på egentligen, säger Heed till skellefteaaik.se.
– Skellefteå AIK spelar en rolig hockey och är väldigt bra på att utveckla spelare. Sen vann de ju SM-guld förra säsongen. Jag ska inte sticka under stolen med att det inverkar. SM-guld är det man spelar för. Jag hoppas verkligen få ta ett guld här i föreningen.

Tim Heed draftades av Anaheim Ducks i femte rundan 2010. Han skrev kontrakt med klubben i fjol, men lånades ut till Växjö av klubben.

Text: Uffe Bodin

Den här artikeln handlar om: