Sök
SHL

Ledin vänder hem till Luleå

Nu är övergången klar

Per Ledin är klar för spel i Luleå för de kommande två säsongerna. Han bryter avtalet med HV71 och flyttar hem där genombrottet kom 04/05.
– Jag flyttar hem till Luleå för att jag vill vinna och tycker att det här skall bli hur kul som helst.

Jodå, det blir precis som väntat. Per Ledin hoppar över sina två sista år på det sexårskontrakt han skrev med HV71 när han vände hem från Colorado för fyra år sedan och flyttar hem till Luleå igen.

– Jag flyttar hem till Luleå för att jag vill vinna och tycker att det här skall bli hur kul som helst. Det här är starten på ett nytt kapitel i min karriär. Jag är bättre tränad än tidigare, full av passion för hockeyn och ser det som väldigt inspirerande att återigen få representera klubben som jag vuxit upp med, säger Per Ledin till Luleås hemsida.

34-åringen har bitvis haft svårt att leva upp till förväntningarna i HV71. Den gångna säsongen sköt han fem mål och sju assist på 55 matcher, att jämföra med de 33 poäng han sköt säsongen innan han skrev NHL-kontrakt och de 36 poäng han gjorde under lockoutsäsongen i Luleå när han fick sitt stora genombrott.

Efter genombrottet har Ledin spelat två säsonger i Färjestad och fem i HV71, utöver den där säsongen i Nordamerika. Han har vunnit tre SM-guld, ett med Färjestad och två med HV71.

– Jag har haft många fina år i HV71 där höjdpunkterna varit två SM-guld. De senaste åren har jag inte riktigt fått det utrymmet jag vill ha och jag känner att jag har mer att ge. Därför är den här uppgörelsen mellan HV71 och Luleå Hockey bra för mig personligen, säger Ledin i ett pressmeddelande från HV71.

Nu hoppas han alltså få tillbaka en mer framskjuten roll när han vänder hem till Luleå, där han tidigare spelat mellan 2000 och 2005.

– Ledin är en proffsig och genomtränad kille som driver laget mot vinst i varje match. Han kan vara väldigt användbar i flera olika positioner och roller, så det känns därför som ett väldigt spännande samarbete som möjliggjorts genom en trepartslösning med Per Ledin och HV71, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: