Sök
HockeyAllsvenskan

Återvänder till Småland

Slovenske VM-backen Žiga Pavlin återvänder till Troja, det bekräftade sportchefen Jerry Andersson på klubbens hemsida på måndagsförmiddagen.

”För Zigas del har det varit tydligt att det är Troja-Ljungby som gäller vid spel i HockeyAllsvenskan. Från klubbens sida så har vi hela tiden varit väldigt nöjda med Ziga såväl på som vid sidan av rinken”, skriver sportchefen i sin spalt på sajten.

28-åringen kom till Troja 2011 och sköt 26 poäng (10+16) på 49 matcher under sin första säsong i klubben. Den gångna säsongen blev det elva poäng (3+8) på 40 matcher innan han avslutade säsongen med elitserie- och kvalseriespel med Rögle.

Det blev tre assist på tio elitseriematcher för slovenen, som därefter hade en passningspoäng i VM-turneringen i Stockholm, som var hans femte VM-turnering i ordningen.

Med Pavlin in i truppen bekräftar Jerry Andersson att man är färdigvärvade på backsidan, där man tidigare har tagit in Jonatan Nielsen på lån från Linköping och värvat Zach Tarkir från danska Odense samt Philip Martinsson från Halmstad.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: