Sök
SHL

Klar för spel i Leksand

Liraren skrev på för ett år

Färjestads tidigare center Mikael Johansson väljer bort en utlandsflytt och är istället klar för spel hos elitserienykomlingen Leksand.
– Det känns jättekul att få komma till en sån anrik och klassisk klubb som Leksands IF och jag ser fram mot att få vara med och bidra till att etablera laget i den högsta serien, säger Mikael Johansson.

Artisten och liraren Mikael Johansson är klar för spel i Leksand för kommande säsong och väljer bort spel i utlandet för att fortsätta i Elitserien.

Efter att ha varit tämligen skadedrabbad, inte minst den senaste säsongen, valde Färjestad att inte förlänga kontraktet med spelaren som gjort 193 poäng på 345 elitseriematcher för klubben och varit med och vunnit tre SM-guld.

Nu hoppas Leksand att det ska bli deras lycka.

– Micke är en riktigt bra tvåvägsspelare med bra egenskaper och fin teknik som kommer göra sig bra hos oss nu när vi tappade Michael Raffl till Philadelphia Flyers. Han är en bra person både på och utanför banan och jag är glad att kunna knyta till oss den typen av spelare som även har bra erfarenheter av elitserien, säger sportchefen Tommy Salo i ett pressmeddelande.

27-åringen sköt 18 poäng på 32 matcher i Elitserien den gångna säsongen, men hade dessförinnan gjort fyra säsonger där han svarat för 34 eller fler poäng – med 39 poäng vid två tillfällen som högsta notering.

– Det känns jättekul att få komma till en sån anrik och klassisk klubb som Leksands IF och jag ser fram mot att få vara med och bidra till att etablera laget i den högsta serien. Riktigt kul att klubben fortsätter med grunden från laget som tog LIF upp i elitserien och det skall bli jättekul att få lära känna mina nya lagkamrater. Jag har spelat i Färjestad sedans 2005 och känner att ett miljöombyte är helt rätt för mig och min utveckling, säger Mikael Johansson.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: