Sök
KHL

Långflytt för Bergfors och Gynge

Valdes av Vladivostok-laget idag

Richard Gynge och Niclas Bergfors blev båda valda i den expansionsdraft i KHL som hölls för nya laget Admiral. De båda svenskarna får således finna sig i att flytta hela vägen till Vladivostok.

Admiral från Vladivostok, cirka 900 mil öster om Moskva, tar plats i KHL till kommande säsong.
På måndagen hölls en expansionsdraft för klubben, där övriga ryska klubbar i KHL hade tvingats sätta upp fem spelare på en lista som Admiral fick välja en spelare styck ifrån.

Bara Lokomotiv slapp att bli av med spelare av de ryska KHL-lagen, som ett led i den tragiska flygplanskrasch klubben var inblandade i för snart två år sedan och gjorde att man gjorde ett årslångt uppehåll från ligan innan man gjorde comeback i höstas.

Två svenskar var uppsatta på listorna som klubbarna lämnat in. Richard Gynge på mästarna Dinamo Moskvas lista och Niclas Bergfors på Severstals.

Båda blev valda av Admirals tränare Hannu Jortikka på måndagen.

Gynge tvingades lämna Dinamo redan under den gångna säsongen och avslutade i Lev innan han återvände i Dinamos ägo efter säsongen. Bergfors blev uppsatt på listan eftersom klubben hade en utländsk spelare för mycket i truppen redan.

Gynge och Bergfors var de enda två utländska spelarna av de 19 man valde. Eftersom klubben är ny i KHL får man använda sig av sju utländska spelare per match – mot fem för övriga ryska lag.

Admiral valde däremot bort Atlants Nikolaj Zjerdev, den sannolikt bästa spelaren av alla som fanns tillgängliga. Orsaken till det var hans höga lön och att man helt enkelt inte ansåg sig ha råd.

Bland andra kändare namn som valdes fanns Alexei Ugarov från Torpedo och Enver Lisin från Magnitogorsk.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: