Sök
HockeyAllsvenskan

Finska doldisar blir Timrås målvaktspar

Jonathan Iilahti och Mika Norja, den ena från finska andraligan och den andra från en backuproll i FM-ligan, blir Timrås nya målvaktspar.
– Det känns mycket bra att vi lyckas knyta två så pass bra målvakter till oss inför kommande säsong, säger sportchefen Kent Norberg.

Det blir två finska och tämligen oprövade doldismålvakter som blir Timrås nya målvaktspar när man tar ny sats i HockeyAllsvenskan till hösten.

Mika Norja och Jonathan Iilahti blir duon som ersätter Joakim Lundström och Daniel Bellissimo.

– Det känns mycket bra att vi lyckas knyta två så pass bra målvakter till oss inför kommande säsong. Jag tycker att målvaktssidan känns bra och intressant, säger sportchefen Kent Norberg i ett pressmeddelande.

21-årige Iilahti kommer närmast från spel i andraligalaget Sport från Vasa där han hade 89,7 i räddningsprocent på 24 matcher den gångna säsongen.

Han har tidigare spelat fyra matcher i FM-ligan med Blues.

28-årige Norja kommer närmast från spel i IFK Helsingfors, där han varit lagets reservmålvakt senaste två säsongerna och spelat totalt 18 matcher. Den gångna säsongen hade han 90,5 i räddningsprocent på elva matcher.

Norja har lite av en kometkarriär bakom sig och har gått från att ha spelat i den finska fjärdeligan till att stegvis klättra upp till högstaligan mellan 2006 och 2011.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om: