Sök
Ottawa

Mardrömsslut för Enroth – 14:e raka förlusten

Jhonas Enroth har marginalerna emot sig i NHL just nu. I natt åkte han på sin 14:e raka förlust i NHL efter att ha släppt in mål med 23 sekunder kvar av nattens möte med Ottawa Senators.
– Vi gör en bra match, men det räcker ju inte, sade en besviken Enroth efter Buffalo Sabres 2-3-förlust.

Buffalo Sabres gick i natt på OS-uppehåll som ligans sämsta lag. Mycket tyder också på att det är där man kommer att landa när säsongen är summerad. För inte ens när laget spelar förhållandevis bra lyckas man vinna. Det var nattens bortamatch mot Ottawa Senators ett gott bevis för.

En stark comeback i den tredje perioden förvandlade Sabres 0-2-underläge till 2-2. Men med bara 23 sekunder kvar att spela av den tredje perioden kom hjärtekrossaren. Jason Spezza spelade fram tjecken Milan Michalek som överlistade Jhonas Enroth i Buffalos kasse med ett välplacerat handledsskott. Ridå för Sabres.

INGEN SEGER SEDAN 25 OKTOBER
För Enroth var det 14:e raka förlusten mellan Sabres stolpar. VM-hjälten från i våras har inte vunnit en match sedan 25 oktober när Florida Panthers besegrades med 3-1. Det är tillika hans enda seger på hela säsongen.
– Jag tyckte vi jobbade väldigt hårt och vi lyckades komma tillbaka från ett tvåmålsunderläge i tredje perioden, men det räckte inte, säger Enroth till nhl.com.

Svensken stoppade 33 av 36 skott. Michalek sköt två av Ottawas mål medan Erik Karlsson satte lagets ledningsmål i matchen. Karlsson sköt sitt 15:e mål för säsongen med ett perfekt placerat skott från en dålig vinkel på högerkanten.

Mika Zibanejad hade en assist för Ottawa medan Linus Omark var tillbaka på läktaren efter att ha fått chansen i förstakedjan med Tyler Ennis och Drew Stafford de två senaste matcherna.

Den här artikeln handlar om: