Sök
SHL

Örebro värvar stjärna från finska ligan

Örebro har släppt två av sina importer till finska ligan tidigare i år. Nu tar man in en därifrån istället. Brian Willsie är klar för en säsongsavslutning med att försöka rädda SHL-statusen i Örebro.
– Det är positivt att vi kan få loss en så bra spelare den här tiden på året. Brian har varit en ledande spelare i TPS och är en bra målskytt som har ett bra skott, säger tränaren Lill-Kenta Johansson.

Örebro har landat ett starkt nyförvärv i jakten på att förlänga sin SHL-status. TPS-stjärnan Brian Willsie har skrivit på för klubben.
TPS tillhör de fyra klubbar i finska ligan som gett upp säsongen och säljer av sina kontrakterade spelare till de som vill ha dem.

35-åringen har spelat i TPS de två senaste säsongerna och tillhört lagets nyckelspelare. Ifjol sköt han 35 poäng, 24 mål, på 48 matcher och i vinter har det blivit 22 poäng (10+12) på 27 poäng för bottenlaget.
– Det är positivt att vi kan få loss en så bra spelare den här tiden på året. Brian har varit en ledande spelare i TPS och är en bra målskytt som har ett bra skott. Hans ledaregenskaper kommer betyda mycket, rutinen och kunnandet gör honom till en stabil spelare, säger tränaren Lill-Kenta Johansson till klubbens hemsida.

Willsie har 381 NHL-matcher och 109 poäng på sitt CV. Han har spelat i NHL för Washington, Los Angeles och Colorado.

Redan under sin första säsong i TPS var han utlånad under avslutningen av säsongen. Han avslutade fjolårets säsong i schweiziska Kloten där han gjorde bra ifrån sig.
Den pågående säsongen inledde han som utlånad till KHL-laget Medveščak där han sköt fem poäng på tretton matcher innan han återvänder till TPS.
– Jag har min styrka i målskyttet och hoppas kunna producera mål i Örebro Hockey. Jag har spelat med Marko Anttila tidigare så jag har pratat med honom och han har bara haft positiva saker att berätta om klubben. Jag vet att det gått tungt det första året i SHL för klubben och vad som väntar, men jag är övertygad om att vi spelar SHL även nästa säsong, säger Brian Willsie själv om läget.

 

Den här artikeln handlar om: