Sök
SHL

Klart: Omark återvänder till Luleå

SHL-fyran Luleå får en hygglig förstärkning till säsongsavslutningen. Idag blev det klart att Linus Omark avslutar säsongen i klubben han lämnade 2009.

Det är snart fem år sedan Linus Omark senast spelade i Luleå. Han har inte spelat där sedan Luleå åkte ut mot Frölunda i kvartsfinalen i SM-slutspelet 2009 efter att han haft en genombrottssäsong i Elitserien och svarat för 55 poäng (23+32) på 53 matcher och kommit trea i den totala poängligan.

Därefter har det varit KHL, NHL, AHL, schweiziska ligan, AHL och NHL igen under de senaste åren innan han nu är klar för en återkomst. På onsdagen blev allt offentligt, dagen efter att han lösts från sitt kontrakt med Buffalo.

Nu återvänder han till ligafyran Luleå, som får en stark förstärkning inför slutspelet där klubben jagar sitt första SM-guld på 18 år.

Under sin frånvaro från Luleå har han hunnit med en del på det sportsliga planet. Han har varit en av blott fyra svenska spelare som noterats för 20 eller fler mål under en KHL-säsong (de övriga är Tony Mårtensson, Mattias Weinhandl och Martin Thörnberg) och ifjol blev han historisk som den första svenska spelaren genom tiderna att vinna poängligan i den schweiziska ligan när han stod för 69 poäng (17+52) på 48 matcher.
Assistnoteringen (52) var den högsta i ligan på 16 år.

Under den aktuella säsongen har Omark levererat 29 poäng (14+15) på 28 matcher i AHL och två assist på 14 matcher i NHL.

Se Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström uttala sig om värvningen här:
http://www.luleahockey.se/artikel/48783/

Den här artikeln handlar om: