Sök
Nyheter

Blomqvist bröt måltorkan – matchvinnare för Victoria

Axel Blomqvist har svarat för en produktiv säsong i WHL med Victoria Royals, men har haft det lite tungt med målskyttet på slutet. I natt bröt dock 19-åringen sin sex matcher långa måltorka när han blev matchvinnare borta mot Saskatoon Blades.

Blomqvist prickade in 4-2-målet i numerärt överläge i den andra perioden i en match Victoria sedermera vann med 6-3. Målet var svenskens 21:a för säsongen och totalt står nu den av Winnipeg kontrakterade forwarden noterad för 51 poäng på 57 matcher den här säsongen med Lethbridge och Victoria.

Även i OHL hade vi en svensk målskytt i natt. Victor Crus Rydberg sköt nämligen sitt nionde mål för säsongen när hans Plymouth föll med 4-3 mot London Knights. Målet var den förre Linköpingsforwardens tredje på sju matcher efter att han dessförinnan lämnat isen mållös i 21 raka matcher. 18-åringen har nu samlat på sig 31 poäng på 54 matcher under sin debutsäsong i Nordamerika.

Den här artikeln handlar om: