Sök
SHL

Luleå breddar med allsvensk back

Luleå tar tillfället i akt att förstärka sitt lagbygge inför säsongsavslutningen. När man spelade mot HV71 igår saknade man backduon Robin Jonsson och Johan Fransson, och breddar nu backsidan med hjälp av Asplöven och har gjort klart med Olov Lundqvist.
– I och med vi har en del osäkerhet på några av våra backar så ville vi öka på vår bredd på backsidan och det här kändes som ett smidigt och bra sätt att få in ytterligare en allround back i truppen, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till klubbens hemsida.

Den 25-årige backen har spelat för Asplöven de två senaste säsongerna och har svarat för sju mål och tretton assist på 50 matcher den här säsongen, en poäng mer än han noterade under fjolårets säsong som i sin tur var en poäng mer än han gjorde som allsvensk debutant i Borås året innan.
– Det här är en möjlighet som jag inte ens hade drömt om så det kommer bli en riktigt spännande avslutning på säsongen. Jag har redan spelat några matcher med Asplöven i Coop Norrbotten Arena den här säsongen och ser fram emot att spela där igen, säger Lundqvist själv.

Luleå har sedan tidigare gjort klart med Asplövens stora stjärnback Marcus Fagerudd, som kommer spela med klubben resten av säsongen och nästa säsong.

Den här artikeln handlar om: