Växjö Lakers HC

Växjö befäste sin tredjeplats

Växjö befäste sin tredjeplats i ligan och tog dessutom sin femte seger av fem möjliga när man slog Färjestad borta med 4-2 efter att ha avgjort matchen när man sköt tre raka mål i andra perioden.
– Det är första tio av andra som förstör matchen. Växjö är väldigt tajta och bra i ledningen, så har det varit hela säsongen, säger FBK-tränaren Leif Carlsson.

Växjö kommer fortsätta vara trea i SHL med fyra omgångar kvar. Man såg till att hålla avståndet ner till fyran Luleå när man slog Färjestad borta med 4-2 på torsdagskvällen.
En seger som innebar att man – faktiskt – vunnit samtliga fem matcher mot Färjestad den här säsongen. Fyra av segrarna har kommit under ordinarie tid.

Färjestad hade ledningen med 1-0 efter första perioden, men rasade ihop totalt under första halvan av andra perioden.
Då gjorde Eddie Larsson (hans första för säsongen), David Åslin och Ryan Lasch (hans 20:e för säsongen) tre raka mål för för Växjö.
Åslin snodde pucken av Linus Fröberg i en hög forechecking och gjorde snyggt 2-1 efter att ha rundat Pekka Tuokkola.
Laschs 3-1 kom till sedan han slagit fram en lösare puck mot Dennis Rasmussen framför mål, där Tuokkola trodde att Rasmussen skulle styra – men där finländaren istället blev ställd av att han aldrig rörde pucken.

– Det är första tio av andra som förstör matchen. Växjö är väldigt tajta och bra i ledningen, så har det varit hela säsongen. Vi kommer inte riktigt in. Vi är ganska bra med lite efter att vi fått 2-3, men sen i tredje så stänger de igen totalt, säger Färjestadstränaren Leif Carlsson till C More.

– Det känns som att vi blir väldigt små där ute, vi blir ängsliga och vi vågar inte. Vi slår ifrån oss pucken och blir stillastående, vi blir nästan som rundningsmärken, fortsatte Carlsson.

Dennis Rasmussen stängde matchen med tre och en halv minut kvar. Han fick pucken av Rhett Rakhshani i en spelvändning och tryckte upp pucken i bortre krysset. Han såg fram emot det stundande slutspelet, som blir hans första.
– Det ska bli otroligt kul att spela. Nu har vi fyra matcher kvar att spela, så vi kan inte gå händelserna i förväg utan får fokusera på det här först.