Sök
Nyheter

Kings stärker offensiven med Gaborik

Los Angeles Kings har haft problem med målskyttet den här säsongen. Nu har general managern Dean Lombardi gjort ett försök att åtgärda det. På onsdagen värvade han den slovakiska målskytten Marian Gaborik från Columbus Blue Jackets.

Marian Gaborik trejdades från New York Rangers till Columbus Blue Jackets för ett år sedan. Det visade sig inte bli någon speciellt lyckad deal för Blue Jackets. Gaborik, som kan bli unrestricted free agent i sommar, har varit hårt skadedrabbad den här säsongen och har sedan flytten från New York bara svarat nio mål och 22 poäng på totalt 34 matcher.

Nu fortsätter karriären i stället i Kalifornien. På onsdagen trejdade Blue Jackets stjärnan till Los Angeles Kings i utbyte för forwarden Matt Frattin, ett andraval i draften och ett villkorligt tredjeval, som troligtvis kommer att falla Blue Jackets i händerna om Gaborik förlänger kontraktet med Kings.

Frattin, 26, kom till Los Angeles från Toronto i sommarens Jonathan Bernier-trejd, men har inte gjort något större avtryck i sin nya klubb. På 40 matcher har det bara blivit två mål och totalt sex poäng.

Den här artikeln handlar om: