Sök
Winnipeg

”Han är en extremt talangfull offensiv spelare”

Redan i sin andra match i Ottawas tröja sedan trejden från Edmonton visade Ales Hemsky vad han är kapabel till att göra när han får stort förtroende. Den skicklige tjecken ledde Senators till seger mot Winnipeg genom att assistera till fyra av lagets mål.
– Han är en extremt talangfull offensiv spelare, säger Jason Spezza.

Ales Hemsky har presenterat sig på allvar i Ottawas tröja. Efter att han spenderat hela sin elva säsonger långa NHL-karriär i Edmonton tidigare visade tjecken i sin andra match sedan trejden till Senators hur farlig han är om han bara får förtroendet. I en nykomponerad förstakedja med Jason Spezza och Milan Michalek var Hemsky glimrande i bortamötet mot Winnipeg.

30-åringen svarade för inte mindre än fyra assist i matchen och såg därmed till att leda det kanadensiska huvudstadslaget till en välbehövlig 5-3-seger mot Jets.
– Han är en extremt talangfull offensiv spelare, säger lagkaptenen och kedjekamraten Jason Spezza till TSN.
– Det känns som jag kan läsa av honom väldigt bra, jag har sett honom spela mycket. Han är riktigt bra med pucken, har en kort klubba och skyddar den väldigt bra.

Kanske har då Ottawa till sist hittat den radarpartner till Spezza som man letat med ljus och lykta efter under många år. Med Hemsky vid sin sida noterades den kanadensiska stjärnan för tre assist i matchen och svarade för sin bästa insats på länge. Tredjelänken Michalek noterades samtidigt för ett mål och två assist.

I Winnipeg sköt Tobias Enström sitt sjunde mål för säsongen och bröt därmed en sju matcher lång mål- och poängtorka. Erik Karlsson lämnade isen poänglös och spelade för en gångs skull inte mest i Senators med sina 22.58 i istid.

Den här artikeln handlar om: