Videocenter

VIDEO: Här knockas Dallas stjärnkeeper

ANNONS

Dallas drabbades i natt av ett tungt bakslag i jakten på en slutspelsplats. Man besegrade visserligen Minnesota efter en ny uppvisning från Tyler Seguin, men tvingades samtidigt se förstamålvakten Kari Lehtonen lämna isen med en befarad hjärnskakning.
– En fjärdelinespelare skadar vår målvakt. Han borde bli avstängd, säger Dallas coach Lindy Ruff om Minnesotaforwarden Erik Haula.

Dallas placerar sig just nu som åttonde och sista lag på slutspelsplats med tre poäng till godo på niondeplacerade Phoenix. Detta efter att man i natt plockat sin andra raka seger när Minnesota besegrades med 4-3. Segern tillkom efter att Tyler Seguin följt upp sin fempoängsmatch från senast med ytterligare ett mål och två assist, men mitt i glädjen efter stjärnforwardens senaste uppvisning fanns det också anledning till oro för Stars.

Lagets förstakeeper Kari Lehtonen utgick nämligen skadad i den tredje perioden sedan han blivit pååkt av Minnesotas rookieforward Erik Haula. Haula tilldömdes ett matchstraff och i det efterföljande powerplayet kvitterade Dallas matchen samtidigt som Lehtonen togs om hand med en befarad hjärnskakning i omklädningsrummet.
– Han slog huvudet hårt i ribban och troligtvis handlar det om en hjärnskakning. Deras forward borde bli avstängd, en fjärdelinespelare som skadar vår målvakt, säger en upprörd Lindy Ruff till Dallas Morning News efter matchen.

I Lehtonens frånvaro kastades Tim Thomas in i hetluften och debuterade för Dallas. Veteranen stoppade samtliga sex skott han hade emot sig och ledde Stars till en viktig tvåpoängare.
– Det var på sätt och vis en av de enklaste segrarna jag tagit i min karriär, men det var härligt att se laget komma tillbaka, säger Thomas som fick motta många uppskattande applåder från hemmafansen.

Thomas i all ära, en långtidsskada på Lehtonen kan komma att förstöra Dallas slutspelsdrömmar. Därför är det bara för alla Stars-fans att hålla tummarna för att finländaren kommer tillbaka förr snarare än senare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch