Sök
ÖVRIGT

Tidigare LHC-center glänste i OHL

De senaste åren har Rickard Rakell varit en av de stora stjärnorna i OHL-laget Plynouth Whalers. Den här säsongen har han ersatts av Tingsrydsfostrade Victor Crus Rydberg, som närmast kommer från Linköping. Den snart 19-årige centern har haft en ojämn rookiesäsong i ett ojämnt lag, men i söndagens möte med Saginaw Spirit klev han fram och blev matchens första stjärna när Whalers vann med 3-1.

Crus Rydberg sköt 1-1-målet i powerplay i den andra perioden och spelade sedan fram Zach Lorentz till det matchvinnande 2-1-målet med ett par minuter kvar av den tredje perioden.

Smålänningen har noterats för 37 poäng (12+25) på 60 matcher under säsongen i OHL.

En annan OHL-svensk som kom med i poängprotokollet under söndagen var Alexander Henriksson. Den tidigare Färjestadsforwarden hade en assist i North Bay Battalions 4-1-vinst mot Sudbury Wolves. 19-åringen har 25 poäng (10+15) på 65 matcher under sin första säsong i Nordamerika.

I QMJHL följde Québec Remparts svenske forward Nick Sörensen upp lördagens fempoängsinsats mot Shawinigan med att skjuta säsongens 28:e mål i 6-1-vinsten mot Sherbrooke. Sörensen har 56 poäng (28+28) på 41 matcher.

Den här artikeln handlar om: