Sök
ÖVRIGT

André Burakovsky skrev historia i natt

André Burakovsky lyckades ta sig förbi Oscar Möller i både mål och poäng i sista ligamatcher för säsongen. Han behövde ett mål och två poäng för att gå förbi. Det slutade med att han sköt fem poäng.

Inför sista omgången av sin första, och kanske enda säsong i den kanadensiska juniorligan OHL hade André Burakovsky en uppgift. Att göra ett mål och två poäng för att passera Oscar Möller och bli den både mål- och poängmässigt bästa svensken genom tiderna i de kanadensiska juniorligorna på en och samma säsong

Det lyckades han alldeles utmärkt med.

Oscar Möller sköt 39 mål och 83 poäng för Chilliwack i WHL säsongen 07/08 när han var i samma ålder som Burakovsky är i nu.
Burakovsky hade 39 mål och 82 poäng inför Eries sista ligamatch för säsongen, hemma mot Sarnia.

Poängmässigt tog han sig förbi Möller med 4.05 kvar av andra perioden. Då hade han levererat två assist.
52 sekunder senare sköt det som tog honom förbi även i målväg.

När matchen var över hade skåningen tryckt in två mål och tre assist för totalt 41 mål och 87 poäng på 57 matcher och slutade på 15:e plats i poängligan och nionde plats i skytteligan.

Hans lagkamrat, supertalangen Connor McDavid, lyckades däremot inte leverera tillräckligt för att nå rätt nivå i sista matchen. Han sköt bara ett mål och en assist och var en poäng kort om 100 poäng.
Vilket i sin tur kan ha varit en passning till de som kallar honom för nästa Sidney Crosby istället för nästa Wayne Gretzky…

 

 

Den här artikeln handlar om: