Sök
SHL

Skadesmällen – här försvinner LHC:s backstjärna ut på bår

Linköping kan ha drabbats av en tuff skadesmäll i ett olämpligt läge. Backen Jonas Junland rullades av isen på bår efter att ha drabbats av en smärtsam skada i den tredje perioden av fredagens 2-3-förlust mot Frölunda.

Det var i tredje perioden av den fjärde kvartsfinalen som Jonas Junland fastnade i Alexander Wennberg och åkte in i sargen. Situationen såg oskyldig ut, men helt klart är att Junland fick rejält ont. Han blev liggande på isen i svåra plågor innan han hjälptes av isen med bår.

Smärtorna tycktes härstamma från knäet eller möjligtvis fotleden.
– Som det lät var det ganska allvarligt, men jag vet inte exakt…, sade Roger Melin till Kanal 5 efter matchen.

Jonas Junland har vuxit ut till en tung backkugge för Linköping efter en kämpig start på säsongen. I slutspelet hade 26-åringen snittat upp emot 25 minuters speltid under de tre första matcherna och fått stort förtroende i alla spelformer.
– Han har varit väldigt bra både med och utan puck, kanske ännu bättre utan puck än han har varit tidigare. Det är inte så mycket att säga. Vi är vana, vi har haft ganska mycket skador och avstängningar, säger Roger Melin.

I hans frånvaro lutar det åt att Linus Hultström, som har varit sjundeback hittills, får chansen till mer speltid.

Den här artikeln handlar om: