Sök
Nyheter

Burakovksy tvåmålsskytt i slutspelspremiären

André Burakovsky blev under OHL:s grundserie historisk som den bästa svenska poängproducenten i de kanadensiska juniorligornas historia. I natt byggde han vidare på succén med att skjuta Erie till en 4-3-seger via två mål i slutspelspremiären.

André Burakovsky har tagit enorma kliv framåt den här säsongen och blev under OHL:s grundserie historisk. Detta efter att han med sina 41 mål och 87 poäng blev den främsta svenska mål- och poängproducenten under en säsong i de kanadensiska juniorligornas historia.

När Erie i natt öppnade slutspelet med hemmamatch mot Saginaw Spirit fortsatte skåningen att skriva vidare på sin framgångssaga. Burakovsky sköt nämligen två av Eries fyra mål i en match vann med 4-3. Två gånger om såg svensken till att utjämna efter att Saginaw tagit ledningen och genom det bäddade han sedan för Dane Fox avgörande med knappa två minuter kvar att spela.

Burakovsky utsågs till matchens andra stjärna och gav sitt Erie en flygande start på en slutspelsserie där man är storfavoriter.

***

Även på annat håll i OHL-slutspelet firade blågula lirare stora triumfer. Alexander Henriksson sköt ett av North Bays mål i 4-0-segern mot Niagara medan Victor Crus Rydberg svarade för två assist när hans Plymouth föll med 2-5 mot Guelph.

Den här artikeln handlar om: