Sök
SHL

Världsmästare till Frölunda: ”En av de bästa backarna i SHL”

Efter två säsonger i HV71 drar Elias Fälth vidare. Nästa anhalt i karriären blir Göteborg och Frölunda. Backen har skrivit ett treårskontrakt med klubben.
– Elias Fälth är en av de bästa backarna i SHL, säger sportchefen Christian Lechtaler.

Frölunda fortsätter att fylla depån inför kommande säsong. Efter att ha värvat finländske junioren Artturi Lehkonen förra veckan inledde Frölundas sportchef Christian Lechtaler den här veckan med att presentera HV71:s landslagsback Elias Fälth som lagets senaste tillskott inför hösten.
– Elias Fälth är en av de bästa backarna i SHL. Han är aggressiv och intensiv i egen zon och vass i det offensiva spelet och i powerplay. Han spelar tufft och med mycket energi trots att han inte drar de största storlekarna, säger Lechtaler.
– Han blev dessutom världsmästare förra våren med ett ”A” på bröstet. Vem vill inte ha en sån spelare och ledare i sitt lag?

Elias Fälth gjorde 18 poäng (6+12) på 52 matcher med HV71 den gångna säsongen. Det var en försämring med fem poäng jämfört med sin första säsong i HV där det blev 23 poäng (5+18) på 49 matcher.
– Det känns otroligt kul att få representera Frölunda som förening och klubb. Frölunda har verkligen nåt spännande på gång och ser ut att gå en väldigt ljus framtid till mötes, säger Fälth.
– Det känns som en härlig chans och en spännande utmaning för mig att i Rönnbergs snabba skridskostarka och aggressiva hockey kunna utvecklas ytterligare, för att nå upp till den nivå jag kräver av mig själv.

Fälth har spelat 207 SHL-matcher för Luleå och HV71 under karriären. Innan dess gjorde han 424 allsvenska matcher.

 

 

Den här artikeln handlar om: