Sök
Nyheter

Nu återförenas radarparet från Övertorneå

Efter fyra år på varsitt håll återförenas nu de nära vännerna Linus Omark och Johan Harju. I dag blev det klart att duon spelar KHL-hockey med nykomlingen Jokerit till hösten.
– Vi tror att de kommer att ha mycket roligt ihop under den kommande säsongen, säger general managern Jari Kurri.

Säsongen 2009/10 gick de från Luleå till Dinamo Moskva i KHL. Efter den säsongen har de nära vännerna Linus Omark och Johan Harju spelat på varsitt håll. Först i Nordamerika, sedan i Sverige.

Nästa säsong blir det en återförening barndomsvännerna från Övertorneå emellan. I dag meddelade finska Jokerit att man har skrivit tvåårskontrakt med både Omark och Harju.
– Omark och Harju har en lång historia tillsammans, vilket gör att de känner varandra väldigt väl. Vi tror att de kommer att ha mycket roligt ihop under den kommande säsongen, säger general managern Jari Kurri i ett pressmeddelande.

Linus Omark inledde den gångna säsongen i Edmonton Oilers organisation. Han trejdades vidare till Buffalo Sabres där han misslyckades med att göra ett ordentligt avtryck. I stället bröt han NHL-kontraktet, flyttade hem och spelade ut säsongen med Luleå.

Johan Harju kommer från två raka säsonger i Brynäs, där han har skjutit 18 respektive 19 mål. Innan dess företrädde han Luleå.

 

Den här artikeln handlar om: