Sök
SHL

Nu är han klar för Frölunda

Det blir spel i Frölunda för Oscar Fantenberg. I dag meddelade klubben att de har tecknat ett tvåårskontrakt med den tidigare HV71-backen.
– En kommande landslagback med goda ledaregenskaper, säger Frölundas sportchef Christian Lechtaler om nyförvärvet.

Det var efter HV71:s utträde ur SM-slutspelet som Oscar Fantenberg till mångas förvåning och besvikelse meddelade att han skulle lämna Jönköpingsklubben. Sedan dess har det spekulerats vilt i kring vilken förening han ska spela vidare i. Det har ryktats om Färjestad, Växjö och framför allt Frölunda. Det visade sig bli det senare alternativet.

I dag meddelar Frölunda att de har tecknat ett tvåårskontrakt med den landslagsmeriterade backen.
– Oscar är en kommande landslagback med goda ledaregenskaper. Han kommer att tillföra mycket i både det defensiva och offensiva spelet för oss. Vi tror han har en väldigt stor potential, säger Frölundas sportchef Christian Lechtaler i ett pressmeddelande.

Fantenberg, som ska spela med nummer 66 på ryggen, tror att flytten till Göteborg kommer att bli ett lyft för honom som spelare.
– Frölunda känns just nu som den bästa miljön för att utvecklas vidare och det känns som om det är något spännande på gång, anser Fantenberg.
– Jag vill väldigt gärna vara med som en del i Frölundas satsning på framtiden och jag hoppas förstås att jag individuellt och vi som lag kan ta kliv framåt de närmaste åren. Förutsättningarna finns definitivt.

Den Ljungbyfostrade backen sköt två mål och hade 13 poäng på 47 matcher för HV71 den gångna säsongen. En missräkning med tanke på att han under säsongen 2012/13 svarade för 14 poäng (3+11) på 28 matcher, fick debutera i landslaget och tycktes vara på väg mot ett stort genombrott.

Fantenberg är den andra HV71-backen som ansluter till Frölunda. Tidigare har man även skrivit ett treårskontrakt med Elias Fälth, som har spelat för Jönköpingsklubben de senaste två säsongerna. Klar för spel i Frölunda är även den finske junioren Artturi Lehkonen.

Den här artikeln handlar om: