Sök
Nyheter

Andra raka guldet för HV71

HV71 är svenska mästare i J20. Det stod klart efter att laget vunnit med  5-1 i finalen mot Färjestad. Guldet är lagets andra på lika många år.

Trots en Färjestads-reducering i mitten av tredje perioden blev den finalen mellan HV71 och Färjestad aldrig riktigt spännande. På förhand tippades matchen bli en jämn och tuff match mellan två jämbördiga lag. Men tidigt stod det klart att Jönköpingslaget var för starkt för Färjestad.

Det var till en början en jämn match mellan lagen. Men efter två utvisningar för Färjestad kunde HV71 skaffa sig en 2-0-ledning efter mål av Victor Romfors och Erik Andersson. Målen skulle visa sig vara avgörande.

Thoms Fröberg, tränare i Färjestad, tog time-out tidigt i andra perioden i hopp om att få igång laget och få till en reducering. Men istället för 2-1 kunde HV71 kontra in 3-0 genom Christoffer Törngren. Efter det var det tack och godnatt för Färjestad.

Färjestad försökte i tredje perioden men kom inte närmre än 3-1.  Med 2.09 kvar av matchen satt så det slutgiltiga spiken i kistan när Jimmie Jansson kunde göra 4-1 efter att ha hittat krysset bakom en skymd Viktor Scherrieble i Färjestad-målet.

Färjestad tog ut målvakten i ett sista försök men då lyckades Markus Näslund slita sig loss och placera in 5-1 i öppen bur. De sista två minuterna blev en transportsträcka till slutsignalen då den stora glädjen bröt ut.

 

 

Den här artikeln handlar om: