Sök
Timrå IK

HV:s guldtränare tar över Timrå

Timrå har presenterat sin nya tränare till kommande säsong. Det blir som väntat Roger Forsberg, som närmast kommer från en succéperiod med HV71:s U20-lag.
– Jag såg det nödvändigt att se mig om efter något nytt, säger han till Timrås hemsida.

Timrå upplevde en turbulent säsong efter degraderingen från elitserien. Resultaten blev därmed inte speciellt lysande, och man tar nu krafttag mot att få föreningen på fötter igen.

Och idag presenterade man sin nya huvudtränare. Precis som det spekulerats i tar Roger Forsberg över laget de kommande två säsongerna.
– Utan att gå in på detaljer och för att göra en lång historia kort, så var det inte helt klart om jag hade någon tjänst kvar i HV71 efter säsongen, och jag såg det nödvändigt att se mig om efter något nytt. Jag hade några andra alternativ att ta ställning till, men när Timrå tog kontakt efter JSM-slutspelet och vi bestämde att träffas, kände jag att det var ett jobb jag ville ha, säger han till klubbens hemsida.

Forsberg inledde säsongen som assisterande tränare till Ulf Dahlén i HV71, men efter att denne fått sparken blev 48-åringen i stället ansvarig för HV71:s J20-lag, som blev svenska mästare i helgen.
– Roger har hela tiden varit vårt huvudspår i tränarfrågan och att vi nu har kommit överens för de kommande två säsongerna känns mycket bra, säger sportchefen Kent Norberg.

Den här artikeln handlar om: