Sök
Växjö Lakers HC

Kvalsuccén blir Växjös första nyförvärv

Växjös första nyförvärv inför nästa säsong blir Rögles kvalsuccé Eric Martinsson, precis som det ryktats om tidigare.
– Det är en spännande back som haft en väldig utveckling under den andra halvan av säsongen i Rögle, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Precis som det spekulerats om tidigare, så blir det en flytt till Växjö för Rögles succéback Eric Martinsson.
21-åringen som återvände hem från Des Moine i USHL i samma veva som backtalangen Anton Cederholm valde att flytta till Portland i WHL.

21-åringen hade en tung säsongsinledning med ett fotbrott redan i första träningsmatchen. När han kom tillbaka i spel blev det J20-spel och division 1-spel med Helsingborg innan han så sent som i januari lyckades ta plats i HockeyAllsvenskan.

Efter tre assist på 19 matcher i HockeyAllsvenskan slog han poängmässigt igenom med dunder och brak i kvalspelet. Han sköt åtta poäng (samtliga via assist) på sex matcher i playoff-serien och hade ytterligare fyra mål och två assist på de tio kvalseriematcherna.
– Det är en spännande back som haft en väldig utveckling under den andra halvan av säsongen i Rögle. Han var en av spelarna som verkligen ledde Rögle i deras förvandling där man föll på målsnöret i kampen om SHL-platserna, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Poängstyrkan finns där dokumenterade sedan tidigare. Han sköt 33 poäng på 47 matcher i J20-hockeyn för två år sedan och var en av de poängbästa backarna i ligan då och i USHL ifjol var det bara fem backar som sköt fler poäng än hans 33 på 59 matcher.
– Han fick tuffast möjliga start med den brutna foten men när han kom tillbaka så fick han omgående fart på utvecklingen. Vi har följt Eric under hela säsongen och sett honom som en spännande back, men när han tog sådana steg framåt så blev det aktuellt med honom redan nu, säger Evertsson.

Kontraktet köper över två år. Sedan tidigare under tisdagen står det klart att Ryan Lasch, den mål- och poängstarke, inte kommer stanna i klubben. Det kommer inte heller Kristofer Berglund och Jeremias Augustin, båda backar. Berglund blev klar för HV71 under förmiddagen.

Den här artikeln handlar om: