Sök
Växjö Lakers HC

Smålandsflytten – byter Växjö mot HV71

De senaste säsongerna har flera spelare gått från HV71 till Växjö. Nu går klubbnomaden Kristofer Berglund i motsatt riktning. På tisdagen blev Umeåsonen klar för sin fjärde SHL-klubb.
– En skridskostark back med bra spelsinne som kommer att passa utmärkt i vårt lagbygge, säger general managern Ola Thorwalls.

Två säsonger i Luleå, två säsonger i Färjestad och senast två säsonger i Växjö. Nu rör Kristofer Berglund på sig igen. I dag blev det klart att 25-åringen lämnar Växjö och flyttar längre norrut i Småland.

Under de närmaste två säsongerna ska den Umeåfostrade backen spela för HV71 i Jönköping.
– Kristofer var en Växjös bästa backar under slutspelet och en av de spelarna som hade mest istid. Han besitter både offensiva och defensiva kvaliteter och kommer att bli väldigt nyttig för oss, säger HV:s avgående general manager Ola Thorwalls i ett pressmeddelande.

Berglund gjorde sju poäng (1+6) på 43 matcher för Växjö den gångna säsongen. Det är hans svagaste facit i SHL så här långt i karriären. Totalt sett har han spelat 307 matcher under sina sex säsonger i högsta serien och noterats för 89 poäng (16+73).

Senare i veckan ska Berglund genomgå ett kirurgiskt ingrepp för att ågärda en instabil axel. Enligt HV71 kommer han att vara spelklar till nästa säsong.

Den här artikeln handlar om: