Sök
Tyska ligan

Backdoldisen skrev på för tyskt topplag

För två säsonger sedan gjorde han bara tre poäng i HockeyAllsvenskan. I vinter har Robin Weihager utsetts till tyska andraligans bästa spelare och belönades idag med ett tvåårskontrakt med DEL-topplaget Krefeld.
– Varje spelare vill spela i den högsta ligan. DEL är en av de bästa ligorna i världen och jag ser fram emot att få chansen att visa vad jag kan, säger Robin Weihager.

Robin Weihager noterades bara för tre poäng på 51 matcher och var -22 när han spelade allsvenskt med Malmö 11/12.
Efter ett år i Frankrike och Morzine gjorde han i vinter stor succé i tyska andraligan och belönades idag med ett kontrakt i den tyska hockeyligan DEL där han skrivit på för Krefeld.

Den 25-årige skåningen sköt 45 poäng (16+29) på 53 matcher för Rosenheim och utsågs inte bara till andraligans bästa back, utan bästa spelare totalt.
– Om Robins egenskaper behöver vi inte säga något. Hans utmärkelser som den bästa spelaren i ligan talar för sig själv. Vi är glada att kunna genomföra en sån här värvning, säger sportchefen Rüdiger Noach i ett pressmeddelande.

– Varje spelare vill spela i den högsta ligan. DEL är en av de bästa ligorna i världen och jag ser fram emot att få chansen att visa vad jag kan, säger Weihager, som skrivit på för två år.

Krefeld är ett topplag i Tyskland och slutade på andraplats i ligan den gångna säsongen och var trea året innan.

Den här artikeln handlar om: