Sök
https://www.hockeysverige.se/img/no-image-placeholder.jpg
Rögle BK

Lämnar Malmö – för Rögle

Ludvig Rensfeldt hade ingen lyckad säsong i Malmö efter en stark debutsäsong i klubben. Nu lämnar han och flyttar några mil norröver och spelar för Rögle kommande säsong.
– Jag vet vilken potential han besitter och att han har ett stort spel i sig, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson.

Ludvig Rensfeldt hade en tung säsong i Malmö poängmässigt. Efter en debutsäsong ifjol där han sköt 39 poäng på 52 matcher blev det bara sju mål och sju assist på 47 matcher den gångna säsongen.

För några dagar sedan stod det klart att det inte blir en fortsättning i Malmö. Och på torsdagen blev det officiellt att han fortsätter karriären några mil norröver i Rögle.
– Jag känner Ludvig och har följt honom under hela hans karriär. Jag vet vilken potential han besitter och att han har ett stort spel i sig. Han har under hela karriären gjort mycket poäng och vi tror att han ska få fart på produktionen hos oss i Rögle, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson till klubbens hemsida.

Rensfeldt öste in poäng för Brynäs juniorlag 09/10 och var tvåa i den interna poängligan när Småkronorna samma år tog silver i U18-VM. Två år senare ingick han i det den upplaga av Juniorkronorna som tog guld i U20-VM.
– Ludvig är en lirare, en kille med offensiv spets som är både målskytt och framspelare med en bra blick för spelet. Han har tillhört de främsta i sin årskull genom alla ungdoms- och juniorlandslag. Den här säsongen fick han en liten dipp och fick inte ut lika mycket som året före. Så är det ofta för unga spelare, det är inte ovanligt att andraåret som senior blir lite tyngre, säger Carlsson.

Rögle meddelar även att man skrivit nya kontrakt med Emil Molin samt bröderna Almen och Alen Bibić, som alla kom till klubben under säsongen.

 

Den här artikeln handlar om: