Sök
Södertälje SK

Lämnar AIK för Södertälje

De tre senaste säsongerna har Christopher Aspeqvist spelat SHL-hockey med AIK. Men i och med klubbens degradering till HockeyAllsvenskan byter han nu klubb och spelar med Södertälje nästa säsong.

Aspeqvist var utlånad till just SSK i tre matcher säsongen 12/13.
– Förutom att han är en bra kille så är han en explosiv back som har bra egenskaper. Han förflyttar sig snabbt och skapar anfallsmöjligheter från egen zon. Han följer gärna med upp i anfallen, såväl med och utan puck och så har han ett bra skott, säger sportchefen Per Nygårds till klubbens hemsida.

Den 23-årige backen sköt fem mål och fyra assist på 134 matcher i SHL för AIK och noterade två mål och två assist på 51 matcher under den gångna säsongen.
Han värvades till AIK från division 1-laget Huddinge 2010 och har tidigare spelat sin juniorhockey i Djurgården.
– Det känns såklart jättekul att komma till SSK och få vara med i den satsning mot SHL som klubben gör. Jag var som sagt här och spelade tre matcher för två säsonger sedan och jag trivdes jättebra den korta tiden. Jag skulle beskriva mig själv som en offensiv back med bra skridskoåkning. Jag hänger gärna med upp i anfallen och spelar med mycket energi.

 

Den här artikeln handlar om: