Sök
SHL

Weinhandl slänger in handduken: ”Klart att det känns tufft”

Han har inte spelat på hela säsongen och karriären har varit sannolik att vara över en tid. Men det är först nu som Mattias Weinhandl väljer att officiellt slänga in handduken.
– Det tog rätt lång tid innan jag insåg att det inte skulle bli något mer. Klart att det känns tufft, säger han till corren.se.

Han missade större delen av förra säsongen och har inte spelat alls under den här säsongen.
Nu väljer Mattias Weinhandl att ge upp karriären officiellt vid 33 års ålder.

Det är problem av sviterna från en huvudsmäll som sätter stopp för honom och som gjort att han efter en lång tid valt att fatta beslutet att det är över.
– Det tog rätt lång tid innan jag insåg att det inte skulle bli något mer. Klart att det känns tufft. Jag har spelat hockey sedan jag var sex. Men jag vill ha 50–60 år till av ett bra liv och ingen vet om huvudet klarar fler smällar, säger Weinhandl till corren.se.

Just nu går han och väntar, och hoppas, på att komma tillbaka till ett normalt liv. Ett liv utan huvudvärk.
– Ofta går det rätt snabbt när det väl blir bättre. Det är det man väntat på, den dagen när allt bara slår om. Den har inte kommit än. Jag vet att det kommer att bli bättre och att hjärnan läker ihop till slut. Det går åt rätt håll, även om det går sakta.

Weinhandls karriär omfattar 182 NHL-matcher (56 poäng) för New York Islanders och Minnesota och två skytteligatitlar från Elitserien, 04/05 och 07/08.
Bara Håkan Loob (4) har vunnit den fler gånger och utöver Loob och Weinhandl har bara Erkki Laine och Lars-Gunnar Pettersson vunnit skytteligan multipla gånger.

Utöver sitt NHL-spel har Weinhandl, som har Troja som moderklubb, spelat elitseriehockey för Modo och Linköping samt gjort fyra säsonger i KHL för Dinamo Moskva och SKA.

 

 

Den här artikeln handlar om: