Sök
Växjö Lakers HC

Patrik Lundh flyttar till Växjö: ”Det är en kille som erbjuder oss väldigt mycket”

På måndagen bekräftades det inte speciellt stora hemligheten att Patrik Lundh lämnar Färjestad för att fortsätta sin karriär i Växjö.
– Det är en kille som erbjuder oss väldigt mycket i och med de steg vi vill ta som lag, säger sportchefen Henrik Evertsson och menar att hans förflutna i Färjestad kommer ge Växjö som värdefulla egenskaper.

Patrik Lundh lämnar Färjestad för Växjö. På måndagen blev det officiellt. I Växjö-lägret är man nöjda över att ha landat en spelare med fyra säsonger i en storklubb som Färjestad och som dessutom haft en ledande roll i klubben de senaste åren, där han varit assisterande kapten.
– Det är en kille som erbjuder oss väldigt mycket i och med de steg vi vill ta som lag. Han har varit i en organisation som gjort slutspel till ett självklart resultat, har spelat två finaler på fyra år och även vunnit SM-guld, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

Slog igenom med Hallam som tränare

Den 25-årige stockholmaren har skrivit på för två år och har under två säsonger jobbat under tränaren Sam Hallam i Bofors, innan han hamnade i Färjestad. Det var under Hallam han fick sitt genombrott på seniornivå och som gjorde att han till slut hamnade i Färjestad.

Även om han spelmässigt alltid varit nyttig för Färjestad, så har poängplockandet varit en besvikelse för Lundh de senaste säsongerna. De två första sköt han totalt 50 poäng (23+27) på i ligaspelet och hade dessutom ett starkt slutspel 2012.
De två senaste säsongerna har det bara blivit 37 poäng (13+24). Men nu hoppas alla parter på att nästa steg ska tas.
– Patrik bidrar med väldigt mycket redan idag, men är också en kille som vi känner att det finns utveckling i. Vi kan erbjuda honom något för att ta karriären ett steg till, säger Evertsson.

Den här artikeln handlar om: