Sök
Växjö Lakers HC

Han blir en av Växjös nya målvakter

Stefan Steen blir en av de nya målvakterna i Växjö när klubben till kommande säsong rensar ut allt det gamla och tar in nytt rakt av. Skellefteåmålvakten bekräftades på tisdagen.
– Detta är en kille som vi tror jättemycket på och vi tror att han har en fin målvaktsframtid, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Växjö valde att rensa i målgården efter säsongen. Scott Munroe, Teemu Lassila och Mattias Modig fick alla lämna klubben.

På tisdagen offentliggjorde man vem som kommer att fylla en av målvaktsplatserna till nästa säsong.
Det blir Skellefteås Stefan Steen.
– Detta är en kille som vi tror jättemycket på och vi tror att han har en fin målvaktsframtid, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

21-åringen från Sunne hamnade i Skellefteå via Leksand och inledde den här säsongen med att vara utlånad till allsvenska Oskarshamn innan han kallades hem i samband med att Henrik Karlsson såldes till Avangard i KHL.

Han spelade i totalt sju matcher i SHL under sin debutsäsong. Hade 93,3 i räddningsprocent och har, faktiskt, aldrig förlorat en match som han startat i. Där är han 5-0 under säsongen.

I slutspelet fick han ingen speltid och delade rollen som backup till Markus Svensson med Erik Hanses.
– Skellefteå har lagt en bra grund för en stor talang och vi ska försöka förvalta och utveckla honom ytterligare. Stefan fick spela matcher i både SHL och HockeyAllsvenskan den gångna säsongen och historiskt sett så är det viktigt för unga målvakter att få de här 10-15 första seniormatcherna för att lära sig vad det handlar om, säger Evertsson.

Växjö har en tydlig plan med hur man ska satsa på målvaktssidan för den kommande säsongen. Nu väntar man bara in att kunna presentera vem som kommer bli det som är menat att vara klubbens förstamålvakt.
– Vi har analyserat vad vi vill göra med vår målvaktssida och vi vill ha en ung och lovande målvakt tillsammans med en mer etablerad och erfaren målvakt som håller hög klass. Stefan är givetvis den unga och lovande målvakten.

Den här artikeln handlar om: