Sök
Rögle BK

Rögle värvar norsk landslagsmålvakt

Igår gjorde Rögle klart med danske landslagsmannen Jesper Jensen. På tisdagen fick man klart med ytterligare en landslagsman, norske VM- och OS-målvakten Lars Volden.
– Jag tror att detta passar mig bra. Hockeyn är lite annorlunda än i Finland och jag ser det som en bra sak att komma till den här miljön för att fortsätta min utveckling, säger Lars Volden.

Det blir Stefan Ridderwall och norrmannen Lars Volden som bildar Rögles nya målvaktspar kommande säsong. Igår blev det officiellt med Ridderwall. På tisdagen med Volden, som blir den andra landslagsvärvningen på två dagar för klubben som igår presenterade danske Jesper Jensen.

21-årige Volden var med i det norska OS-laget i våras och kommer, trots sin unga ålder, att kliva in i sitt tredje VM nu i Minsk i maj.
– Jag tror att detta passar mig bra. Hockeyn är lite annorlunda än i Finland och jag ser det som en bra sak att komma till den här miljön för att fortsätta min utveckling. Jag är en målvakt som vill uppåt och framåt, säger Lars Volden till Rögles hemsida.

Volden har spelat i Finland sedan 2010. Han flyttade dit från Stavanger och spenderade en säsong i Blues juniorlag innan han mer och mer fått speltid i finska högstaligan där han den gångna säsongen spelade 16 matcher och hade 90,8 i räddningsprocent och var backup till Jani Nieminen.
– Lars har varit backup i Esbo de senaste åren. En storväxt målvakt som spelar modernt och är väldigt kvick. Jag har fått bra referenser från hans tidigare målvaktstränare och vi ser stor potential i honom hos oss i Rögle, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson.

Den här artikeln handlar om: