Sök
SHL

Mikael Johansson klar för spel i Schweiz

Att Mikael Johansson inte blir kvar i Leksand har stått klart sedan en tid. Nu är det även officiellt att han inte kommer spela SHL-hockey i höst. Han flyttar till Schweiz och spelar för svensklaget Rapperswil där han skrivit på för ett år.

Mikael Johansson flyttar till Schweiz och spelar för svensklaget Rapperswil nästa säsong. Han blir lagkamrat med Niklas Persson och Nicklas Danielsson och får Anders Eldebrink som tränare. Den senare förlängde nyligen sitt kontrakt till 2016, trots att laget haft en dålig säsong och haft för vana att byta tränare åtskilliga gånger de senaste åren.

28-årige Johansson gör därmed som både Dick Axelsson och Linus Klasen redan gjort tidigare under våren. Lämnar SHL för att prova på sitt första icke-svenska europeiska äventyr och har enligt Rapperswils hemsida skrivit på för ett år.

Johansson sköt nio mål och 30 assist på 55 matcher för Leksand under säsongen. Tangerat personbästa i ligan och ett välbehövligt uppsving mot säsongen innan där han var skadedrabbad och hade en blek säsong.

Rapperswil var jumbo i schweiziska ligan den gångna säsongen och kvalade sig kvar genom att slå ut Biel i det näst sista kvalsteget.
Klubben har inte varit bland de nära att ta sig till slutspel på sex säsonger.

 

Den här artikeln handlar om: