Sök
Nyheter

Lämnar Rögle för allsvensk konkurrent

För ett par veckor sedan stod det klart att Tobias Törnkvist inte blir kvar i Rögle sedan talangen inte lyckats slå igenom och ta en ordinarie plats i klubben på allvar.
Men han blir kvar i HockeyAllsvenskan och tar nu ny sats i Oskarshamn där han skrivit på för provspel för två månader i augusti och september.
– Tobias är en stor stark ytterforward som gillar att spela fysiskt. Han spelar väldigt rakt och tar alltid närmaste vägen till mål. En rightare med ett riktigt bra skott. Tobias har tillhört A-lagstruppen i Rögle de senaste två åren och har spelat en hel del i allsvenskan och även fått prova på SHL spel. Han har producerat bra på juniornivå och vi tror och hoppas att Tobias är mogen att ta nästa kliv i karriären med IK Oskarshamn, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

Den 20-årige anfallaren spelade U18-VM för Sverige 2012 och var med och tog silver med 94-kullen och har tidigare spelat 44 allsvenska matcher med Rögle och Karlskrona och även gjort tretton matcher i SHL med Rögle.

Den gångna säsongen sköt han två assist på 28 allsvenska matcher och hade tolv mål och tolv assist på 17 matcher i J20-laget parallellt med det.
– Det känns riktigt bra detta och jag är glad att få chansen. Jag kommer att göra allt för att klara den här tryout-perioden och slå mig in i laget. Jag tror det är rätt läge för mig att komma iväg till en ny miljö. Jag har varit i Ängelholm sedan U 16 och det här kan bli ett riktigt lyft i karriären, säger Tobias Törnkvist.

Den här artikeln handlar om: