Sök
SHL

Ratad av Brynäs – klar för Modo

Dennis Persson hade två skadedrabbade säsonger i Brynäs och fick inte förnyat förtroende av klubben. Nu är han i stället klar för spel i Modo.
– Dennis är oerhört revanschsugen och vill ta sitt spel till nya och högre nivåer, säger Per Svartvadet, general manager i Modo.

Dennis Persson missade fler än hälften av matcherna under sina två säsonger i Brynäs på grund av skador. Efter den gångna säsongen kom beskedet att han inte får förnyat förtroende av Gävleklubben. Klar i SHL blir han ändå. I dag offentliggjorde Modo sin värvning av den 25-årige backen.

Persson, som draftades av Buffalo Sabres i första rundan 2006, gjorde sju poäng (2+5) på de 50 matcher han spelade för Brynäs.
– Dennis är oerhört revanschsugen och vill ta sitt spel till nya och högre nivåer, säger Per Svartvadet, Modos general manager, i ett pressmeddelande.
– Trots sin relativt unga ålder är Dennis en spelare som hunnit skaffa sig bra med erfarenhet. Han var högt rankad som junior och vi hoppas att han nu är redo att lyfta i SHL också.

Dennis Persson tillbringade drygt tre säsonger i Nordamerika innan han kom hem till Sverige och Brynäs. Där blev det uteslutande spel i AHL för Buffalo Sabres farmarlag. I Sverige har han tidigare spelat elitseriehockey för Djurgården och Timrå samt allsvensk hockey för Västerås, Almtuna och moderklubben Nyköping.

Kontraktet med Modo är skrivet på 1+1 år.

Den här artikeln handlar om: