Sök
Nyheter

Mora hämtar in NHL-draftad backtalang från AIK

Mora förstärker backsidan med en ung back som har spelat i AIK de senaste åren. Det handlar om den 19-årige junioren Marcus Karlström.
– En ung spelare med bra skridskoåkning och bra speluppfattning som är draftad av Winnipeg Jets. Det är en högerskytt med storlek vilket vi saknat lite när det gäller backsidan. Han hade en bra säsong i J20 SuperElit förra säsongen och vi tror han kommer att utvecklas på ett riktigt bra sätt hos oss, säger Moras tränare Jeremy Colliton i ett uttalande på klubbens webbsida.

Karlström, som valdes i sjunde och sista rundan av NHL-draften i fjol, svarade för 27 poäng (10+17) på 44 matcher i AIK:s J20-lag. Han var ombytt i en SHL-match för klubben.
– Mora lät väldigt intressant. De har bra tränare, en stor hockeykultur och historiskt sett har de utbildad många bra backar, speciellt nu på slutet. Jag har också fått höra bra saker om både klubben och staden av bekanta som varit där, säger han själv.

Mora har sex backar under kontrakt i och med värvningen av Karlström. Bland dess märks nyförvärven Christoffer Björklund och Nathan Deck samt Lukas Bengtsson, Kevin Mitchell och Anders Grönlund.

Den här artikeln handlar om: