SHL

Floppade hårt i SHL – nu bryter han och lämnar för nykomlingen

ANNONS

I Luleå floppade Vjatjeslav Truchno stort och på fredagseftermiddagen stod det klart att han lämnar klubben trots ett år kvar på kontraktet. Men han stannar i SHL och spelar för nykomlingen Djurgården nästa säsong.
– Det finns en klar utvecklingspotential i honom. Han har bevisat att han definitivt tillhör toppen i Hockeyallsvenskan och har mycket av det som krävs för att göra ett bra jobb i SHL, säger Djurgårdens sportchef Challe Berglund.

Det blir ingen fortsättning i Luleå för Vjatjeslav Truchno. Den danskfostrade ryssen sköt 43 poäng i HockeyAllsvenskan för Asplöven när han värvades till Luleå, men i SHL floppade han ordentligt och nu bryter man kontraktet.
– Slava har varit här i 12 månader och inte riktigt fått fotfäste i den roll som han var tänkt för. Därför har vi tillsammans bestämt att samarbetet nu skall avslutas, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström i ett pressmeddelande.

27-åringen levererade bara sex assist på 48 mållösa matcher i SHL och var aldrig speciellt nära att bli den värvning klubben hade hoppats på.
Jag är glad för den möjlighet som jag fick med Luleå Hockey. Det var ett roligt år och ett roligt lag att vara i och jag har verkligen trivts här uppe i norr. Men vi har idag kommit överens om att så skilda vägar så nu ser jag fram emot nya utmaningar istället, säger Truchno själv.

Istället för spel i Luleå byter han nu till nykomlingen Djurgården, som tror att han ska kunna få ett lyft i klubben och bli den offensiva kraft Luleå hade hoppats på.
– Det finns en klar utvecklingspotential i honom. Han har bevisat att han definitivt tillhör toppen i Hockeyallsvenskan och har mycket av det som krävs för att göra ett bra jobb i SHL, säger Djurgårdens sportchef Challe Berglund till klubbens hemsida.

Trots sina ryska rötter har Truchno ännu inte spelat hockey i hemlandet. Efter spel i Rungsted hemma i Danmark hamnade han i Kanada som junior och gjorde sedan ytterligare säsonger i Nordamerika i Edmontons organisation innan han 2011 vände till Europa för spel med kroatiska Medveščak, som idag spelar i KHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch