Nyheter

Anklagas för att ha försökt skada målvakten med flit

ANNONS

En match räckte för att känslorna skulle börja svalla i serien mellan Montréal Canadiens och New York Rangers. Nu anklagar den tidigare Rangersforwarden Brandon Prust sin forne lagkamrat Chris Kreider för att ha försökt skada målvakten Carey Price.
– Alla tror att det var en olyckshändelse, men vi kan kalla det olyckshändelse med flit, säger Prust.

New York Rangers körde över Montréal Canadiens rejält i den första konferensfinalen i lördags. Både siffermässigt och fysiskt. Rangers vann med hela 7-2 i Bell Centre efter att ha jagat Montréals målvaktsstjärna Carey Price ur kassen efter två perioder.

Efter matchen spekulerades det i att Price lämnade kassen eftersom han blivit skadad i en kollision med forwarden Chris Kreider i den andra perioden. Kreider brakade in i Price i samband med ett friläge och lämnade målvakten i uppenbara plågor efter att hans skridsko fastnat mellan Kreider och stolpen.

En som tror att Kreider siktade in sig på att köra över Price är Montréalforwarden Brandon Prust, med ett förflutet i Rangers. Prust var en av spelarna som var först framme vid målburen efter kollisionen. Han krökte inte ett hårstrå på forwardens huvud då, men i den tredje perioden han försökte ge igen på Chris Kreider.

Prust delade ut flera slag mot forwarden under en situation framför Montréals kasse i tredje perioden. Det slutade med att Prust fick 14 utvisningsminuter. Rangers utnyttjade det genom att skjuta två raka mål på nyinbytte Peter Budaj.

GJORDE EXAKT SAMMA SAK MOT FLEURY

– Jag blev upprörd. Oavsett om han det var med uppsåt eller en olyckshändelse så körde han över honom rätt ordentligt, säger Prust till Bergen Record.
– Vi spelar i NHL och vi vet hur man ramlar. Vi vet att man inte sätter upp skridskorna före när vi faller. Han gjorde exakt samma sak mot Marc-André Fleury i den förra serien.

Chris Kreider var inte tillgänglig för en kommentar under gårdagen, men hans coach Alain Vigneault viftade bort Brandon Prusts anklagelser.
– Det som är så bra med det här landet är att alla får ha sin egen åsikt. Jag lutar åt att tro att om man leder en match med 2-0 och får ett friläge så kommer killen att försöka göra mål, var Vigneaults kommentar.

Om Carey Price vaktar kassen i nattens returmöte i Bell Centre kunde eller ville inte Canadiens lagledning kommentera på söndagen. Price deltog inte på träningen och var inte tillgänglig före media efteråt. Rangers räknar dock med att Price kommer att stå.
– Jag är helt säker på det. Vi förbereder oss på att ställas mot honom, sade Alain Vigneault.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch