Sök
Nyheter

Toni Rajala förlorad för svensk hockey – skrev kontrakt i KHL

Det tog som väntat inte speciellt lång tid från det att Jugra från Chantyj-Mansijsk bytte till sig rättigheterna till Toni Rajala innan man hade ett kontrakt på plats med finländaren.
Igår meddelade klubben att man tillskansat sig rättigheterna och idag meddelade man att man skrivit kontrakt med spelaren som sträcker sig över tre år.

– Vi har följt Toni Rajala. En ung och kapabel anfallare som visade sig mycket bra i svenska ligan under säsongen. Han hjälpte nästan på egen hand sitt lag att nå slutspel, sade tränaren och förre NHL-veteranen Dmitrij Jusjkevitj till klubbens hemsida igår i samband med att man bytt till sig rättigheterna.

23-åringen KHL-draftades av Lokomotiv 2009 och har tidigare varit aktuell för en flytt till klubben. Men nu blir det av allt att döma inte av.

Rajala sköt 30 poäng (13+17) på 37 matcher för HV71 i SHL under säsongen.

Jugra bytte för en tid till sig Nikita Filatov, den förre stortalangen, från Salavat Julajev och har sedan tidigare finske VM-spelaren Veli-Matti Savinainen i klubben och förlängde nyligen kontraktet med store backen Ilari Melart.

 

Den här artikeln handlar om: