Växjö Lakers HC

SHL-kaptenen väljer att lägga av

ANNONS

Johan Markusson har varit kapten i Växjö i sex säsonger, men nu väljer han att lägga av. Åtminstone som spelare i Växjö, men troligen också med hockeyn överhuvudtaget.
– Jag har en hälosstatus som kanske inte är hundra för att spela ishockey på elitnivå men det handlar inte bara om det, utan det är summan av många saker, säger Johan Markusson.

Växjö får det ena trista beskedet efter det andra just nu. Lagets poängkung Dennis Rasmussen kommer av allt att döma lämna för NHL-spel och på tisdagsmorgonen kom nästa bakslag. Kaptenen Johan Markusson väljer att lägga av med sin elitsatsning.
– Jag ska inte spela någon ishockey i Växjö Lakers mer och troligen blir det ingen mer hockey alls. Förmodligen inte. Nu är det slut, säger Johan Markusson i ett pressmeddelande.

Markusson är bara 34 år, men missade 14 matcher redan förra säsongen och känner inte att kroppen är helt i sin ordning för att fortsätta.
– Det är många faktorer som spelar in i beslutet. Det skulle ta två timmar att gå igenom det, men summan av det och magkänslan säger att det räcker nu. Jag har en hälosstatus som kanske inte är hundra för att spela ishockey på elitnivå men det handlar inte bara om det, utan det är summan av många saker, säger han vidare.

Markusson kom till Växjö från Oskarshamn 2005 och har varit lagkapten för klubben sedan hösten 2008 efter att ha tagit över efter Martin Römö. Ett uppdrag han haft de sista sex säsongerna.
Under de tre SHL-säsongerna har han svarat för fem mål och tretton assist på 146 matcher och varit en viktig kugge i lagets lägre formationer.
– Tiden här har varit fantastisk och jag är otroligt tacksam för allt. Att allt varit så bra är en stor anledning till att man hållit på så pass länge som man gjort, trots vissa motgångar. Det har varit en fantastisk tid och jag kommer vara stolt över allt när jag tittar tillbaka på det.

Sportchefen Henrik Evertsson hyllar sin mångårige kaptens förmåga och insats för klubben.
– Man unnar alla att sluta på topp men alla får inte ynnesten att göra det. ”Mackan” får göra det. Den gångna säsongen är kanske hans bästa säsong spelmässigt någonsin, i alla fall relativt sett den höga nivån han spelade på med slutspel i SHL. En väldigt värdigt slut på en fantastisk hockeykarriär. På det sättet som ”Mackan”, i den här åldern, transformerade sig från allsvensk veteran till SHL-spelare är fantastisk, och jag tror inte folk i allmänhet förstår hur svårt det är. Man kan ju se hur många som misslyckats. ”Mackan” avslutade som en fullskalig SHL-spelare som inte behövde göra några ursäkter för något, han spelade verkligen på SHL-nivå. Det är otroligt starkt.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL